'iOS minder gebruikt voor mobiel internetten'

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 december 2010 11:24

Nieuws

iOS blijkt in verhouding met het begin van dit jaar relatief minder te worden gebruikt voor mobiel internetten. In het begin van 2010 werd 60 tot 61 procent van het Nederlandse mobiele internetverkeer door iOS-apparaten gegenereerd. Nu is dit percentage gedaald naar ruim 51 procent. Dit blijkt uit cijfers die StatCounter heeft verzameld.

Een verklaring voor de daling in het marktaandeel is volgens StatCounter dat iOS heeft in het Nederlandse mobiele internetverkeer kan worden verklaard door de opkomst van andere mobiele besturingssystemen zoals Android. De cijfers zeggen overigens niets over de hoeveelheid toestellen met iOS dat in gebruik is.

Android is een groter stijger op de lijst. In januari van dit jaar was het besturingssysteem van Google goed voor 4 procent van het Nederlandse mobiele internetverkeer. Nu is dit percentage gestegen naar ruim 23 procent. Wereldwijd liggen de verhoudingen voor zowel iOS als Android iets anders. Wereldwijd is iOS goed voor 21,9% van het mobiele internetverkeer en Android voor 11,6%.

De cijfers van StatCounter over het mobiele internetverkeer in Nederland

0 Reactie(s) op: 'iOS minder gebruikt voor mobiel internetten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.