'iOS-apps leveren meer op dan Android-apps'

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 december 2011 11:40

Nieuws

iOS-apps leveren gemiddeld vier keer meer op dan Android-apps. Voor iedere dollar die op iOS wordt verdiend met de verkoop van apps, wordt op het Android-platform 'slechts' 24 dollarcent verdiend.

Dit blijkt uit een analyse van Flurry Analytics, waarbij het bedrijf heeft gekeken naar een aantal 'grote apps' die op beide platformen beschikbaar zijn. De aanleiding voor het onderzoek is de claim van Google's CEO Eric Schmidt dat Android binnen een half jaar hét mobiele platform is waarop apps als eerste worden gelanceerd.

Flurry Analytics verzamelt informatie over appontwikkelaars die de Flurry-software development kit (SDK) in hun apps hebben verwerkt. Uit deze informatie komt naar voren dat steeds minder ontwikkelaars nieuwe apps op Android lanceren. Begin 2011 koos 37% van alle ontwikkelaars bij het lanceren van een nieuw project voor het Android-platform. Dit percentage is in het laatste kwartaal van dit jaar teruggelopen naar 27%. Het platform lijkt in tegenstelling tot de uitspraken van Schmidt dus minder populair te worden.

Via: iPhoneclub

0 Reactie(s) op: 'iOS-apps leveren meer op dan Android-apps'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.