'HTC heroverweegt S3-koop na patentverlies'

Door: andreas-udo-de-haes | 23 november 2011 14:58

Nieuws

Mobielmaker HTC 'herevalueert' de geplande acquisitie van de grafische chipmaker S3, nu de rechter heeft geoordeeld dat Apple geen inbreuk maakt op de patenten van S3.

HTC overweegt om het bod op S3 van 300 miljoen dollar in te trekken, nu blijkt dat de octrooien van de chipmaker niet zo waardevol zijn als eerst gedacht. HTC 'herevalueert' de geplande aankoop, laat het bedrijf in een verklaring aan Bloomberg weten.

Waardeloze patentwapens

In juni werd bekend dat HTC S3 wilde kopen, vooral om met het waardevolle patentportfolio Apple om de oren te kunnen slaan. Maar nog voor de koop rond is blijkt de waarde van die octrooien als wapen tegen Apple vies tegen te vallen. Deze week oordeelde de Amerikaanse handelscommissie ITC namelijk dat Apple geen enkel inbreuk maakt op de vier patenten die S3 in de zaak had ingebracht.

Naast S3 heeft HTC in september ook direct negen patenten van Google gekocht om in te zetten in de strijd tegen Apple. Bij de ITC spelen verschillende onderlinge patentklachten tussen Apple en HTC. Tot nog toe heeft Apple alle veldslagen gewonnen.

0 Reactie(s) op: 'HTC heroverweegt S3-koop na patentverlies'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.