'Google werkt mogelijk aan Maps-app voor iOS'

Door: Elmar Rekers | 20 september 2012 11:41

iPad

Google heeft mogelijk een Google Maps-applicatie in ontwikkeling voor iOS-apparaten. Dit nu Apple in iOS 6 de plattegronden van Google heeft ingeruild voor een eigen Kaarten-app.

Google-topman Brian McClendon laat in een interview met de New York Times doorschemeren dat het bedrijf niet blij is met het uitsluiten van Google Maps door Apple. Volgens McClendon wil Google diens Maps 'voor iedereen' beschikbaar maken. De Google-man deed in juni overigens al een soortgelijke uitspraak.

Of Google binnenkort dan ook met een Maps-app naar de App Store komt wil McClendon niet zeggen. Wel bracht Google onlangs een stand alone YouTube-app naar de App Store, nadat duidelijk werd dat ook de videodienst niet langer standaard wordt meegeleverd op iOS-apparaten.

TomTom

Google Maps was voorheen altijd hofleverancier van plattegronden op de iPhone, iPad en iPod touch, maar daar kwam met de introductie van iOS 6 een einde aan. Apple is met verschillende kleine bedrijven, waaronder het Nederlandse TomTom, een samenwerking aangegaan om een eigen Kaarten-app en navigatiedienst te kunnen leveren.

Nadat Apple dinsdag de update naar iOS 6 had vrijgegeven, kon de nieuwe Kaarten-app op flink wat kritiek rekenen van zowel gebruikers als journalisten. Zo zouden de kaarten aanzienlijk minder gedetailleerd zijn en is de navigatie-dienst volgens sommige gebruikers onnauwkeurig.

0 Reactie(s) op: 'Google werkt mogelijk aan Maps-app voor iOS'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.