‘Google Play groeit harder dan Apple’s App Store’

Door: Elmar Rekers | 18 april 2013 09:15

Nieuws

De Play Store van Google is het afgelopen kwartaal harder gegroeid dan de App Store van Apple. Dit op het gebied van zowel opbrengsten als het aantal downloads. Hiermee is het gat tussen beide applicatiewinkels weer een stuk kleiner geworden.

In het eerste kwartaal van 2013 zag Google de opbrengsten uit de Play Store flink toenemen. In het vierde kwartaal van 2012 ontving Apple nog vier keer zoveel geld uit de verkoop van apps als Google, in het eerste kwartaal van dit jaar was dat gedaald naar 2,6 keer.

Daarbij zag Google zijn applicatiewinkel voor Android ook harder groeien wat betreft het aantal downloads. In het eerste kwartaal van 2013 groeide het aantal downloads uit de Play Store naar bijna negentig procent van het aantal downloads uit de App Store.

Games

App Annie laat weten dat games nog altijd de grootste groeifactor zijn voor de applicatiewinkels, vooral wat betreft de opbrengsten. In de afgelopen periode (januari – maart) waren games uit de Play Store goed voor 80 procent van alle opbrengsten, bij de App Store van Apple was dit 70 procent.

Kijkend naar de toekomst verwacht App Annie dat Google’s Android-platform niet van plan is af te remmen, en dat hierdoor het gat tussen de Play Store en App Store steeds kleiner zal worden. Het bureau verwacht zelfs dat Google Play voor het einde van 2013 “op enkele punten” even groot is als de App Store.

0 Reactie(s) op: ‘Google Play groeit harder dan Apple’s App Store’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.