'Google gaat Apple achterna met eigen smartphone en tablet'

Door: Elmar Rekers | 18 april 2012 09:44

Nieuws

Google wil zelf smartphones en tablets gaan ontwikkelen en verkopen. Dat claimen althans twee bronnen van website Business Insider, die zeggen bekend te zijn met Google's plannen na de overname van Motorola.

Vorig jaar werd duidelijk dat Google een bedrag van 12,5 miljard dollar op tafel ging leggen voor de overname van telefoonfabrikant Motorola. Hoewel Google altijd beweerde dat de overname enkel bedoeld was voor de 24 duizend patenten van Motorola, meldt Business Insider dat deze plannen zijn gewijzigd.

iPhone en iPad

Volgens de bronnen wil Google namelijk op eigen kracht smartphones en tablets gaan ontwikkelen, net als Apple dat doet met de iPhone en iPad. Hierbij wil het dus niet langer gebruik maken van een externe partij, zoals Samsung bij de Galaxy Nexus, maar zal Motorola als interne ontwikkelaar dienen.

Volgens de website heeft Google dit tot op heden nog niet bekend gemaakt omdat het bij andere Android-fabrikanten in het verkeerde keelgat zou schieten. "De third-party bedrijven die nu Android-telefoons maken, waarbij Samsung en HTC leidend zijn, beginnen zich echter langzaam te realiseren waar Google mee bezig is. En ze zijn furieus", aldus Business Insider.

Dwarsbomen

De bronnen melden tegenover de website dat de overige Android-fabrikanten de plannen van Google nog kunnen dwarsbomen door gezamenlijk een blok te vormen. "Er bestaat een handelingswijze waarmee Google nog tot een halt geroepen kan worden."

Google zelf heeft nog niet op het artikel van Business Insider gereageerd. Tot op heden houdt de zoekgigant vol dat Motorola Mobility na de overname gewoon behandeld wordt als iedere andere Android-fabrikant.

0 Reactie(s) op: 'Google gaat Apple achterna met eigen smartphone en tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.