'Google dichtbij overname Waze'

Door: matthijs-van-den-broek | 10 juni 2013 07:41

Mac

Het rommelde al langer rondom de populaire sociale navigatie-app Waze, maar sinds gisteren lijkt de kogel door de kerk: Google koopt de app voor het megabedrag van 1,3 miljard dollar.

Dat melden bronnen die dicht bij het onderhandelingsvuur zitten vanuit Google aan het Israelische blog Globes. Naast Google, zouden ook Apple en Facebook hebben meegedaan in de biedingsstrijd. Twee weken geleden zou de deal "nog lang niet rond zijn" en had Waze alle mogelijkheden open liggen om via investeringsgeld de dienst in rap tempo uit te breiden.

Als Waze inderdaad door Google wordt overgekocht voor dit enorme bedrag dan onderstreept het nogmaals het belang van navigatie-apps en het toenemend gebruik ervan door consumenten. Natuurlijk is de prijs stevig opgedreven omdat Google's naaste concurrenten de dienst ook wel graag wilden inlijven....

Google zou met de overname een enorme sprong voorwaarts maken richting het "socialiseren" van Google Maps. Dat zal het bedrijf de komende tijd wel proberen via Google+, maar met de integratie van Waze en de miljoenen gebruikers van de dienst zal dit wel een tikkeltje sneller gaan.

Wat is Waze?

De navigatie-app kan sinds 2009 in Nederland gratis worden gebruikt. Waze is door de jaren heen uitgegroeid van een turn-by-turn kaartenapplicatie met sociale functies tot een advertentieplatform. Lokale bedrijven kunnen sinds november hun advertenties op afgestemde locaties op smartphone-gebruikers afvuren.

Waze is een van origine Israëlisch bedrijf, de gratis navigatie-app die het bedrijf heeft ontwikkeld is een wereldwijd succes. De app is een "social navigatie-app"; dat wil zeggen dat de reisinformatie van Waze kan worden aangevuld door gebruikers. Je belt dus niet meer naar de radio als je een flitser hebt gezien, je geeft dit gewoon aan in de app, zodat andere gebruikers hier weer rekening mee kunnen houden. Waze houdt ook rekening met files, opstoppingen, wegwerkzaamheden en geeft op basis hiervan alternatieve routes aan voor gebruikers. Waze heeft ongeveer 50 miljoen gebruikers.

0 Reactie(s) op: 'Google dichtbij overname Waze'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.