'Foto's verdwijnen bij upgrade naar iPhoto '11'

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 oktober 2010 15:07

Nieuws

Op het Apple supportforum zijn verschillende meldingen verschenen van iPhoto '11 gebruikers die bij het updaten van iPhoto '09 naar iPhoto '11 een deel van of al hun foto's verliezen. Het is daarom verstandig om voor de update je foto's te backuppen.

Door het backuppen voorkom je dat door de upgrade foto's verloren kunnen gaan. Het is niet duidelijk waardoor de problemen worden veroorzaakt. Daarnaast is ook gebleken dat het in iPhoto '11 voorlopig niet mogelijk is om kalenders aan te maken en te ordenen. De kalenders zijn voorlopig in zijn geheel niet bruikbaar in het softwarepakket.

Apple geeft op haar supportpagina aan dat iPhoto '11 in de toekomst wel kalenders kan aanmaken en ordenen. Daarnaast zullen kalenders die met eerdere versies van iPhoto zijn gemaakt in iPhoto '11 te gebruiken zijn zodra de software kalenders ondersteund.Apple benadrukt op de pagina dat het af te raden is om een oudere versie van iPhoto te installeren zodra iPhoto '11 is geïnstalleerd. Dit aangezien hierbij problemen kunnen optreden.

Heb je iPhoto '11 al geïnstalleerd en wil je toch de foto's uit je kalender gebruiken? Apple raadt je in dit geval aan de foto's hier uit iPhoto '11 te exporteren en een oudere versie van iPhoto op een andere computer te installeren om een alsnog een kalender aan te kunnen maken.

Op het supportforum noemt gebruiker 'Old Toad' een mogelijke oplossing voor mensen die iPhoto al hebben geüpdatet en nu foto's kwijt zijn.

De oplossing van 'Old Toad':


Try deleting the Delete iPhoto Pref File

iPhoto preference file, com.apple.iPhoto.plist, that resides in your User/Library/Preferences folder.


NOTE: If you're moved your library from its default location in your Home/Pictures folder you will have to point iPhoto to its new location when you next open iPhoto by holding the the Option key. You'll also have to reset the iPhoto's various preferences.


Then backup the library and launch iPhoto with the Command+Option keys depressed to rebuild the library. Select the options #1, #2 and #5.


Helaas hebben wij niet kunnen testen of de oplossing werkt. Probeer jij deze oplossing uit? Deel dan via de comments je ervaringen met ons!

0 Reactie(s) op: 'Foto's verdwijnen bij upgrade naar iPhoto '11'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.