'Facebook wil eigen smartphone maken'

Door: Elmar Rekers | 29 mei 2012 09:48

Nieuws

Facebook wil alsnog met een eigen smartphone op de markt komen. Dat meldt het Bits-weblog van The New York Times. Het sociale netwerk zou hiervoor enkele ex-medewerkers van Apple hebben ingehuurd.

Volgens het Bits-weblog doet Facebook nu voor de derde keer een poging om met een eigen telefoon op de markt te komen. Bij de voorgaande toestellen zou het sociale netwerk vroegtijdig van een lancering hebben afgezien, omdat er tijdens de ontwikkeling teveel problemen opdoken.

Door ontwikkelaars in te huren die onder meer aan de iPhone en iPad hebben gewerkt, hoopt Facebook het ditmaal wel tot een lancering te schoppen, zo meldt Bits na gesprekken met anonieme Facebook-medewerkers. In tegenstelling tot de eerder verschenen Facebook-telefoon van HTC, de ChaCha, zou deze nieuwe smartphone onder Facebooks eigen naam moeten verschijnen.

Overname

Op welke software de smartphone gaat draaien is nog onduidelijk. Ook is nog niet bekend wie de productie voor zijn rekening zal nemen. Geruchten gaan dat Facebook van plan is om HTC of BlackBerry-maker RIM over te nemen. Dit middels de miljarden die zijn binnengekomen door de veelbesproken beursgang van het bedrijf eerder deze maand.

0 Reactie(s) op: 'Facebook wil eigen smartphone maken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.