'Chinese overheid neemt iPads in beslag'

Door: loek-essers | 13 februari 2012 12:32

Nieuws

De Chinese overheid verwijdert iPads uit winkels. Dit is het gevolg van een lopende rechtszaak over het handelsmerk 'íPad', dat in China niet van Apple is.

Apple's iPads worden door de Chinese overheid in beslag genomen bij resellers en elektronicawinkels, bericht China Daily. Het in beslag nemen van de tablets is een direct gevolg van de lopende rechtszaak tussen Apple en het Chinese bedrijf Proview. Die laatste heeft in China recht op het handelsmerk 'iPad', bepaalde de rechter vorig jaar. Ondanks dat er nog een hoger beroep loopt tegen die uitspraak gaat de overheid over tot actie.

Matige vangst

Dat gebeurt volgens China Daily in Shijiazhuang, een stad in het noorden van China. Verschillende verkopers hebben geanticipeerd op de actie en vehuizen hun iPad-handel naar het magazijn, om inbeslagname voor te zijn.

De overheid zou vanaf 9 februari bezig zijn met het het confisqueren van de tablets, nadat Proview een klacht indiende bij de autoriteiten. Erg hard lopen ze daar niet bij van stapel, in totaal zijn er in twee dagen 45 iPads ingenomen.

Proview, dat in financiële nood zou verkeren, kondigde aan in totaal meer dan een miljard euro schadevergoeding van Apple te gaan eisen. Daarnaast wil het bedrijf dat de iPad-fabrikant een boete van 38 miljoen euro opgelegd krijgt.

0 Reactie(s) op: 'Chinese overheid neemt iPads in beslag'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.