'Chinese markt voor iOS-apps levert nauwelijks omzet op'

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 juni 2012 21:55

Nieuws

China is een steeds grotere afzetmarkt voor Apple. Ook apps worden steeds vaker gedownload in het land. Het land op de Verenigde Staten (VS) na de meeste apps te downloaden. Chinese ontwikkelaars blijken echter nauwelijks aan de apps te verdienen.

Bertrand Schmitt, CEO van analysebureau App Annie, stelde in een toespraak op de Mobile Game Summit Beijing. In de toespraak liet de CEO statistieken zien van de Chinese Apple Store. Chinese ontwikkelaars zouden nog steeds afhankelijk zijn van buitenlandse markten voor het draaien van omzet.

Downloads vs. omzet

De meeste apps worden gedownload vanuit de VS. China volgt de VS inmiddels echter op korte afstand en staat op de tweede plek. Opvallend genoeg staat China wat betreft inkomsten door het downloaden van iOS-apps op de achtste plek. De inkomsten die apps genereren blijft dus aanzienlijk achter op het aantal downloaden.

Uit de cijfers blijkt dat weinig Chinese ontwikkelaars hun iOS-apps op de Chinese markt richten. De top tien ontwikkelaars in de Chinese App Store zouden gemiddeld 90 procent van hun omzet genereren in buitenland. App Annie stelt dat dit percentage varieert van 29 procent tot 99 procent.

Via: Computerworld

0 Reactie(s) op: 'Chinese markt voor iOS-apps levert nauwelijks omzet op'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.