'Bestuur Apple bezorgd over gebrek aan innovatie'

Door: Elmar Rekers | 09 augustus 2013 10:48

Nieuws

Het bestuur van Apple heeft zijn zorgen geuit over het gebrek aan innovatie bij de iPhone-maker. Dat meldt Fox Business op basis van ingewijde bronnen. Sinds de dood van Steve Jobs zouden er te weinig nieuwe ideeën op tafel komen voor de toekomst.

Het bestuur van Apple klapt normaal gesproken nooit uit de school, maar volgens Charlie Gasparino van Fox Business zijn veel leden het onderhand spuugzat dat er maar mondjesmaat nieuwe producten worden ontwikkeld. De druk op CEO Tim Cook zou deze week dan ook flink zijn opgevoerd.

“Wat hebben ze de laatste tijd nou gedaan?”, vragen de bronnen zich volgens Gasparino af. “Ze hebben een nieuwe iPad en wat andere producten gelanceerd, maar ze hebben niets innovatiefs gedaan dat afkomstig was van Steve Jobs. Het bedrijf zet Tim Cook nu dan ook onder zware druk om te innoveren, en snel ook.”

Cook mag blijven

Volgens Fox Business is Apple nog niet actief op zoek naar een vervanging voor Cook. “Daar is absoluut geen sprake van”, zegt Gasparino. Het Apple-bestuur zou nog voldoende vertrouwen hebben in de opvolger van Jobs, alleen moet de CEO wel razendsnel met nieuwe toekomstplannen op de proppen komen.

Als de vele geruchten van de laatste maanden een indicatie zijn, heeft Apple een groot aantal nieuwe producten in ontwikkeling. Zo werkt het bedrijf vermoedelijk aan een iPhone 5c, iPad mini 2, iPad 5 en lijkt ook een iWatch in aantocht te zijn. Eind dit jaar en begin 2014 zal moeten blijken of dit voldoende is om bestuursleden en aandeelhouders tevreden te stellen.

0 Reactie(s) op: 'Bestuur Apple bezorgd over gebrek aan innovatie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.