‘Asus in 2013 grootste bedreiging voor Apples iPad’

Door: Elmar Rekers | 04 december 2012 12:32

Nieuws

Fabrikant Asus claimt dat het in 2013 voor Apple de grootste bedreiging wordt op de tabletmarkt. CFO David Chang voorspelt dat er volgend jaar een totaal van 12 miljoen Android-tablets van Asus verkocht zullen worden.

Als er daadwerkelijk 12 miljoen tablets verscheept worden, betekent dat voor Asus een stijging van 90,5 procent in vergelijking met de 6,3 miljoen stuks die er in 2012 van de hand gingen. Chang verwacht dat de ingeslagen weg met de Nexus 7 ervoor kan zorgen dat Asus concurrent Samsung voorbij streeft op de gecombineerde markt voor tablets en notebooks.

Sinds de lancering van de goedkope Nexus 7 afgelopen zomer, zag Asus de kwartaalverkopen van zijn tablets verdriedubbelen. De tablet, die in samenwerking met Google is gemaakt, gaat iedere maand wereldwijd een miljoen keer over de toonbank.

iPad mini

Wil Asus een serieuze bedreiging vormen voor de iPad van Apple, dan zal de stijgende lijn nog wel enige tijd moeten worden doorgezet. Apple verkocht alleen al in de eerste drie kwartalen van 2012 namelijk 42 miljoen iPads. Onlangs lanceerde Apple ook nog de iPad mini, een goedkopere en kleinere versie van de iPad. Deze werd in het eerste weekend alleen al drie miljoen keer verkocht.

0 Reactie(s) op: ‘Asus in 2013 grootste bedreiging voor Apples iPad’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.