'Apple wil Snapguide overnemen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 december 2012 13:52

iPad

Apple wil het bedrijf achter de app Snapguide overnemen. Snapguide is een app waarmee gebruikers doe-het-zelf handleidingen kunnen maken en delen met andere Snapguide-gebruikers. Apple zou de technologie van Snapguide willen inzetten om meer interactie mogelijk te maken op zijn advertentieplatform iAd.

Dit meldt TechCrunch op basis van meerdere anonieme bronnen. Het lijkt erop dat de overname zich in een heel vroeg stadium bevind, aangezien Snapguide-oprichter Daniel Raffel meldt dat het bedrijf momenteel geen enkele vorm van formele onderhandelingen met Apple voert en ontkent overgenomen te zijn.

Aanwijzingen voor overname

De bronnen van TechCrunch melden echter dat Apple Snapguide wel degelijk een overnamebod heeft gedaan. Apple zou 45 miljoen dollar, zo'n 34,4 miljoen euro, willen betalen voor het bedrijf. Ook zou Apple inmiddels bezig zijn met een boekenonderzoek naar Raffel en mede-oprichter Steve Krulewitz. Dit onderzoek moet Apple meer inzicht geven in de prestaties en waarde van Snapguide. Ook is Raffel onlangs in het gezelschap met Apple-ontwerper Johnny Ive gespot in een restaurant. Het is niet duidelijk wat de twee tijdens die etentje hebben besproken.

Het is goed mogelijk dat Apple door Snapguide over te nemen iAd-gebruikers de mogelijkheid wil geven meer interactie te hebben met hun doelgroep. Snapguide is een app waarin mensen informatie zoeken over allerlei onderwerpen. De app is hierdoor voor bedrijven een ideale locatie om hun producten te promoten. Door Snapguide over te nemen zou Apple klanten deze mogelijkheid kunnen bieden.

0 Reactie(s) op: 'Apple wil Snapguide overnemen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.