'Apple wil ontwikkelaar van de app Color overnemen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 oktober 2012 21:34

iPad

Apple wil app ontwikkelaar Color Labs overnemen. Color Labs is onder andere ontwikkelaar van de app Color. Apple zou enkele tientallen miljoenen dollars voor het bedrijf willen neerleggen.

Dit schrijft TheNextWeb op basis van anonieme bronnen. Color Labs wist eerder maar liefst 41 miljoen dollar op te halen voor het maken van een apps waarmee je foto's kunt delen: Color. De app werd echter geen succes. Het gerucht over de overname door Apple verschijnt kort nadat bekend werd dat de aandeelhouders en het bestuur van Color Labs hadden besloten de stekker uit het bedrijf te trekken.

Foto's delen

Color is ontwikkeld door een team van 27 mensen. De app maakte het in eerste instantie mogelijk foto's te delen. Nadat dit niet het gewenste succes bleek op te leveren gooide de app ontwikkelaar het roer om en besloot van Color een app te maken voor het live uitzenden van video. Ook dit bleek echter geen groot succes. Het bedrijf sloot vervolgens een overeenkomst met de Amerikaanse telecomprovider Verizon, waarna de app exclusief werd aangeboden op Verizon-apparaten. Ook deze stap bracht Color echter niet het gewenste succes.

Color op de iPhone

Bill Nguyen, de CEO van Color Labs, is volgens geruchten drie maanden geleden vertrokken bij het bedrijf. Desondanks zou Nguyen een belangrijke rol spelen in de overname van het bedrijf door Apple. De CEO zou contact hebben gelegd met Eddy Cue, Senior Vice President van Apple's Internet Software and Services-afdeling. Ook zou Nguyen prototypes van een aantal apps hebben ontwikkeld om de mogelijkheden van Color te demonstreren.

Toekomstplannen

Het is nog niet bekend wat Apple precies met Color Labs van plan is. Het is echter mogelijk dat het bedrijf geïnteresseerd is geraakt door de prototypes die Nguyen ontwikkelde. Apple zou de technologie achter de app Color dan ook in iOS kunnen integreren. Daarnaast is het mogelijk dat de interesse van Apple uitgaat naar de patentportfolio van het bedrijf, waarin onder andere patenten op het opnemen van HD video, locatiebepaling via GPS en verminderen van de belasting op de batterij van een apparaat.

0 Reactie(s) op: 'Apple wil ontwikkelaar van de app Color overnemen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.