'Apple wil eigen chip gebruiken in Macs'

Door: Elmar Rekers | 06 november 2012 10:50

iPad

Apple overweegt om in toekomstige Mac-systemen niet langer gebruik te maken van Intel-processors. Dat schrijft persbureau Bloomberg dinsdag. In plaats daarvan zou Apple de Macs willen uitrusten met chips van eigen fabricaat.

Apple wil volgens de bronnen van Bloomberg de x86-chipsets van Intel vervangen voor zuinigere cpu's op ARM-basis. Dergelijke processors worden door Apple al gebruikt in de iPhone en iPad, maar zijn vooralsnog een stuk minder krachtig dat de chips van Intel.

Trendzetter

Hoewel het nog wel enige tijd kan duren voordat Apple de overstap maakt, zou het bedrijf van Tim Cook achter de schermen al druk aan het testen zijn met dergelijke systemen. "Wanneer Apple eenmaal zijn eigen chips gaat gebruiken, is het goed mogelijk dat andere fabrikanten zullen volgen", zo voorspelt Gartner-analist Sergis Mushell.

"Als mobiliteit belangrijker wordt dan functionaliteit, dan krijgen we een compleet ander landschap te zien dan we vandaag de dag gewend zijn." Volgens Bloomberg wil Apple overstappen op eigen chips omdat het ontevreden is over de vorderingen die Intel boekt bij de ontwikkeling van krachtige maar energiezuinige processors.

Samenwerken

Omdat mobiele apparaten en computers in de toekomst meer zullen gaan samenwerken, zou Apple ervoor willen zorgen dat iPhones, iPads, Macs en Apple TV onder de motorkap over ongeveer dezelfde chipsets beschikken. Dat zegt een van de bronnen die bekend is met de plannen van Apple. Intel zou inmiddels op de hoogte zijn gesteld van de ontwikkelingen bij Apple.

0 Reactie(s) op: 'Apple wil eigen chip gebruiken in Macs'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.