'Apple werkt aan stylus voor iPhone en iPad'

Door: Elmar Rekers | 25 mei 2012 11:09

Nieuws

Apple werkt achter de schermen aan een optische stylus voor zowel de iPhone als iPad. Dat blijkt uit enkele patentaanvragen die deze week via het United States Patent Office online verschenen.

Het pennetje beschikt over een ingebouwde camera in de punt, welke aan de iPhone of iPad kan doorgeven waar de stylus zich precies op het scherm bevindt. Daarbij zouden ingebouwde bewegingssensoren kunnen meten onder welke hoek de pen precies gebruikt wordt.

Trillende stylus

Naast dit patent duikt er ook nog een patent op voor een stylus met haptische feedback. Middels een trilfunctie zou deze pen de gebruiker voelbare feedback kunnen geven, waarbij de trilling sterker wordt als er harder op het scherm gedrukt wordt. De functie zou ongeveer dezelfde werking kunnen hebben als de voelbare trilling bij het toetsen op het on-screen toetsenbord van de iPhone.

Of Apple ook daadwerkelijk van plan is om toekomstige tablets en smartphones uit te rusten met een stylus is nog onduidelijk. De fabrikant heeft zich tot op heden immers altijd fel tegen het gebruik van dergelijke pennetjes uitgesproken.

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt aan stylus voor iPhone en iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.