'Apple werkt aan HDTV's in meerdere modellen en prijsklassen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 december 2011 20:05

Nieuws

De HDTV van Apple wordt beschikbaar in meerdere modellen en prijsklassen. Hiermee wil Apple voor iedere consument een geschikte HDTV op de markt brengen. De apparaten worden echter flink duurder dan traditionele televisiesets.

Deze voorspelling heeft Gene Munster, analist bij Piper Jaffray, gedaan tijdens een conferentie van Business Insider. Munster verwacht dat je voor Apple's HDTV's ongeveer twee keer zoveel kwijt zal zijn als voor traditionele televisiesets. Deze flinke meerprijs dekt de kosten van de extra hardware en software die de integratie van de HDTV's in het 'ecosysteem' van Apple mogelijk maakt. Je kunt het apparaat hierdoor eenvoudig verbinden met bijvoorbeeld een iPhone of iPad. Ook de grote marges die Apple doorgaans op haar producten maakt zijn in deze prijs meegenomen.

Door een iPhone of iPad met de HDTV te verbinden is het mogelijk via een speciale app de televisieset aan te sturen. Daarnaast zou het mogelijk zijn het apparaat te besturen met behulp van Siri, dat momenteel alleen op de iPhone 4S beschikbaar is. Je hoeft hierdoor bijvoorbeeld alleen de naam van een televisiezender te noemen om Siri de zender te laten wijzen. Ook voorspelt Munster dat Apple een traditionele afstandsbediening bij de HDTV's levert.

Munster voorspelt verder dat Apple met de HDTV's het liefst een alles-in-één oplossing wil bieden die overige kastjes overbodig maakt. Aangezien Apple op dit moment geen volledig pakket met televisiecontent verkoopt lijkt het er echter op dat gebruikers in ieder geval in de begin fase afhankelijk zullen blijven van providers. De analist voorspelt dat de HDTV's van Apple voor de feestdagen in 2012 op de markt zullen verschijnen.

Al langer gaan er geruchten over een HDTV van Apple. Zo voorspelde analist Trip Chowdhry dat Apple aan drie HDTV-modellen werkt en hoorde Munster van een bron dat Apple aan prototypes van de HDTV's werkt. Jeff Robin, de man achter iTunes, zou de ontwikkeling van de HDTV leiden.

Via: MacRumors

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt aan HDTV's in meerdere modellen en prijsklassen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.