'Apple voorziet eigen kaartenapp van Yelp-integratie'

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 juni 2012 16:12

iPad

Apple gaat zijn eigen kaartenapp voorzien van een Yelp-integratie. De integratie biedt gebruikers de mogelijkheid vanuit de kaartenapp direct op Yelp in te checken en bekenden te laten weten waar zij zich bevinden.

Bloomberg schrijft dat Apple's developer kit aanwijzingen bevat die wijzingen op de Yelp-integratie. Yelp is een dienst waarmee gebruikers reviews en aanbevelingen kunnen doen van allerlei bedrijven. Denk hierbij aan winkels, restaurants, hotels of cafeetjes. De dienst is ook in Nederland beschikbaar.

Klantenkring

Yelp werd in 2010 opgericht en heeft als doel lokale ondernemers te helpen bij het opbouwen van een vaste klantenkring. De dienst is al langer via een app beschikbaar op de iPhone, iPod touch en iPad. Deze app zal door de komst van de Yelp-integratie in Apple's kaartenapp deze taak overnemen.

Apple maakte op het Worldwide Developer Conference bekend met TomTom een deal te hebben gesloten voor het leveren van kaarten voor een eigen kaartenapp. De kaartenapp wordt gelanceerd in iOS 6, Apple's nieuwe mobiele besturingssysteem dat in juli in de Mac App Store moet verschijnen. Google heeft al bekend gemaakt ook vanaf iOS 6 zich op de Google Maps-app voor iOS te blijven richten.

0 Reactie(s) op: 'Apple voorziet eigen kaartenapp van Yelp-integratie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.