'Apple stopt met Ping'

Door: Elmar Rekers | 13 juni 2012 12:00

Mac

Apple zal in de volgende versie van iTunes afscheid nemen van zijn sociale netwerk Ping. Dat schrijft althans website All Things D op basis van anonieme bronnen.

Ping zou volgens de bronnen niet het succes hebben gebracht waar Apple op had gehoopt. De dienst werd in 2010 geïntroduceerd met iTunes 10, en moest een sociaal element aan de populaire mediaplayer toevoegen. Gebruikers kunnen hierin niet alleen elkaar volgen, maar ook muziekpagina's van artiesten.

Facebook en Twitter

Geruchten over het stopzetten van Ping gaan al enige tijd rond, en Apple zou nu definitief de knoop hebben doorgehakt. De iPhone-maker zal zich volgens de bronnen van All Things D meer willen richten op de implementatie van Facebook en Twitter, zoals dat begin deze week ook duidelijk werd uit de introductie van iOS 6.

Enkele weken geleden liet Apple ceo Tim Cook al doorschemeren dat het voortbestaan van Ping aan een zijden draadje hing. "We hebben het met Ping geprobeerd, maar ik denk dat de gebruiker zijn stem heeft laten gelden door te zeggen: 'dit is niet iets waar ik veel energie in wil steken'", aldus Cook tijdens de D10-conferentie.

0 Reactie(s) op: 'Apple stopt met Ping'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.