'Apple staat ontwikkeling van apps voor Apple TV binnenkort toe'

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 juni 2012 11:31

Nieuws

Apple lanceert op het Worldwide Developer Conference (WWDC) een software development kit voor de Apple TV, waarmee ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen apps te ontwikkelen voor de set-top box. Het zou voor het eerste zijn dat Apple de ontwikkeling van software voor het apparaat door derden toestaat.

BGR schrijft dat Apple daarnaast waarschijnlijk een nieuw besturingssysteem voor de Apple TV presenteert op het WWDC. Steve Jobs beschreef de Apple TV ooit als een hobbyproject. Al langer gaan er echter geruchten dat Apple werkt aan een HDTV. Het vrijgegeven van een SDK en nieuw besturingssysteem zou Apple functionaliteiten van HDTV willen uittesten op de Apple TV.

Update 5.0.2

Het vrijgegeven van een nieuw besturingssysteem zou kort volgen na het vrijgegeven van update 5.0.2 voor de Apple TV. Deze nieuwe firmware voegt geen nieuwe functionaliteiten toe aan het apparaat. Bij de lancering van het besturingsysteem ging dan ook al het gerucht dat Apple op het WWDC met een grotere update voor de Apple TV komt.

0 Reactie(s) op: 'Apple staat ontwikkeling van apps voor Apple TV binnenkort toe'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.