'Apple schrapt Google Maps nog niet uit iOS'

Door: tonie-van-ringelestijn | 30 mei 2011 11:55

Nieuws

Apple zegt Google Maps nog geen vaarwel als standaard kaartendienst in de volgende versie van iOS. Het heeft al wel eigen kaartendiensten opgekocht.

Apple heeft de afgelopen jaren twee kaartbedrijven overgenomen: Poly9 en Placebase. Dat leverde al speculatie op over een overstap van Google Maps naar een eigen kaartendienst in iOS. Ook vacatures op de Apple-site duidden daar op.

Maar iOS 5, dat mogelijk volgende week al wordt aangekondigd op Apple's developerconferentie WWDC, krijgt nog geen eigen kaartendienst, aldus technieuwssite 9to5Google. Het meldt dit op basis van bronnen die met de materie bekend zijn. Google Maps zit nog altijd standaard in iOS5. Mogelijk voert Apple nog wel enkele verbeteringen door.

iCloud

Ook al is Google Maps nu nog niet gesneuveld, die kans zit er in de toekomst dik in. Apple heeft in Google immers een steeds grotere concurrent, mede door de snelle opkomst van smartphonebesturingssysteem Android. De iPhone-maker heeft recent Microsofts zoekmachine Bing toegevoegd in de zoekopties in webbrowser Safari.

Verder werkt Apple aan een streaming muziekdienst, om daarmee de strijd aan te gaan met Music Beta By Google. Die nieuwe muziekdienst zou onderdeel uitmaken van Apple's nieuwe iCloud, een nieuw cloudsysteem voor het mobiel syncen van bestanden via internet. Daarvoor is een geheel nieuw datacenter gebouwd.

NFC voor iPhone?

Over het aankomende iOS5 doen meer geruchten de ronde. Zo zou de nieuwe versie van het iPhone- en iPad-besturingssysteen ondersteuning krijgen voor de NFC-techniek voor contactloze mobiele betalingen. Ook zou iOS5 beschikken over een verbeterd systeem voor notificaties, waarmee apps (en online-diensten) meldingen kunnen geven aan gebruikers.

0 Reactie(s) op: 'Apple schrapt Google Maps nog niet uit iOS'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.