'Apple ruilt Google Maps op iOS in voor eigen kaartenapp'

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 juni 2012 18:52

iPad

Apple stapt af van Google Maps als standaard kaartenapp. Het bedrijf zou een eigen app willen gaan inzetten die gebruik maakt van Apple's eigen technologie. De nieuwe app zou op de World Wide Developer Conference gelanceerd worden.

Dit hebben zowel voormalige als huidige werknemers van Apple tegen The Wall Street Journal gezegd. Het is niet precies duidelijk of Apple wanneer Apple de overstap naar zijn nieuwe app wil maken. The Wall Street Journal schrijft dat de overstap in ieder geval voor dit jaar op de planning staat. Of dit betekent dat de kaartenapp in iOS 6 geïmplementeerd zal zijn is onduidelijk.

Eerdere geruchten

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Apple af wil stappen van Google Maps. Zo wisten bronnen van 9to5Mac vorige maand te melden dat Apple volledig in eigen beheer een kaartenapplicatie heeft ontwikkeld, die op vergelijkbare wijze werkt als de Google Maps-app. De kaartenapp van Apple zou echter over een 3D-instelling beschikken die is gebaseerd op technologie van het overnomen C3 Technologies.

Een gerucht over een eigen kaartenapp van Apple dook ook in 2011 op. Hierbij werd gesuggereerd dat de app in iOS 5 beschikbaar zou worden gesteld. Bij de lancering van het besturingssysteem bleek dit echter niet het geval te zijn.

0 Reactie(s) op: 'Apple ruilt Google Maps op iOS in voor eigen kaartenapp'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.