'Apple opent tweede Nederlandse Apple Store in Den Haag'

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 november 2012 13:33

iPad

Apple wil zijn volgende Nederlandse Apple Store openen in Den Haag. Het bedrijf zou de winkel willen vestigen in een pand in de Haagse Passage. Apple zou al een bod hebben gedaan op de locatie.

Onze concullega's van One More Thing melden op basis van anonieme bronnen dat Apple in gesprek is met de eigenaar van het pand. Het pand is op dit moment in gebruik door de Selexyz-boekhandel Verwijs. Selexyz is eerder dit jaar gefuseerd met concurrent De Slegte, waarna de bedrijven aankondigde hun boekhandels samen te voegen. Het is dan ook goed mogelijk dat het pand hierdoor op korte termijn leeg komt te staan.

Bod op het pand

De bronnen melden dat Apple inmiddels een bod heeft gedaan op het pand. Het is echter onduidelijk of de eigenaar van de locatie met het bod akkoord is gegaan. Mocht Apple het pand weten te bemachtigen dan gaat het bedrijf de concurrentie aan met onder andere Apple Premium Reseller Amac, die in de directe omgeving van de passage is gevestigd.

Al langer is duidelijk dat Apple een tweede Apple Store in Nederland gaat openen. Het bedrijf plaatste begin deze maand vacatures online voor nieuwe posities bij een Apple Store. Apple vermeldde bij deze locaties dat de werknemers op 'diverse locaties' aan het werk kunnen, wat bevestigd dat de vacature in ieder geval niet uitsluitend voor de Amsterdamse Apple Store bedoeld is. Deze vacatures zijn inmiddels door Apple van een update voorzien en melden inmiddels dat kandidaten in juni 2013 afgestudeerd moeten zijn, zodat zij in september 2013 kunnen beginnen met Apple's trainingsprogramma.

0 Reactie(s) op: 'Apple opent tweede Nederlandse Apple Store in Den Haag'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.