'Apple loopt achter met de inzet van duurzame energie'

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 april 2012 18:03

iPad

Apple loopt in verhouding met andere technologiebedrijven achter met de inzet van duurzame energie voor cloud gebaseerde diensten. Greenpeace stelt dat Apple voor iCloud veel gebruik van 'vieze energie'.

Greenpeace schrijft in het rapport 'How Clean is Your Cloud?' dat het datacenter achter iCloud iCloud grotendeels wordt aangedreven door energie die afkomst is uit kolencentrales. De milieuorganisatie stelt dat Apple zijn inventiviteit, innovatieve manier van denken en grote hoeveelheid geld moet gebruiken om grote verbeteringen door te voeren in de energie die iCloud aandrijft.

Andere bedrijven

Apple is overigens niet het enige technologiebedrijf dat volgens Greenpeace slecht presteert. De iPhone-fabrikant wordt in de zelfde groep geplaatst als Amazon en Microsoft, die eveneens veel 'vieze energie' zouden gebruiken. Apple scoort op alle punten die Greenpeace heeft behandeld slecht.

Greenpeace heeft in het rapport gebruik gemaakt van het Amerikaanse beoordelingssysteem, waarin met de letters A, B, C, D, en F wordt gewerkt. Voor zowel de transparantie over het energiebeleid, energie-efficiëntie en maatregelen om klimaatveranderingen tegen te gaan als de inzet van duurzame energie scoort Apple een D. Voor de infrastructuur die gebruikt wordt voor Apple's clouddiensten scoort het bedrijf een F.

Zonnepanelen

In het rapport gaat Greenpeace ook in op het veld met zonnepanelen bij het iCloud-datacenter in Maiden, North Carolina waar Apple momenteel aan werkt. Greenpeace stelt dat Apple veel werk heeft gemaakt van de locatie, maar deze uiteindelijk slechts tien procent van het totale energieverbruik van het datacenter voor zijn rekening zal nemen.

0 Reactie(s) op: 'Apple loopt achter met de inzet van duurzame energie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.