'Apple lanceert nieuwe generatie iPads op 15 oktober'

Door: Elmar Rekers | 17 september 2013 11:24

Mac

Apple zal zijn nieuwe iPads op 15 oktober presenteren. Dat schrijft de Franse website MacGeneration op basis van anonieme bronnen. Naar verwachting brengt Apple dit jaar de iPad 5 en iPad mini 2 op de markt.

Er gaan al lange tijd geruchten rond over de iPad 5 en iPad mini 2. Zo zou de eerstgenoemde qua design veel op de iPad mini gaan lijken, en krijgt de iPad mini 2 eindelijk de beschikking over een hoge resolutie Retina-beeldscherm. De huidige generatie iPads werd eveneens in oktober (2012) aangekondigd, dus een persconferentie op 15 oktober zou niet ondenkbaar zijn.

Naast de nieuwe iPads zal Apple volgens de Franse site ook nieuwe Mac-systemen aankondigen en het nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks lanceren. Het besturingssysteem zal vermoedelijk eind oktober in de App Store verschijnen. Apple grijpt het evenement volgens de bronnen ook aan om de volgende generatie Apple TV te presenteren.

Lancering Apple-producten

Apple houdt doorgaans vast aan een strak releaseschema voor zijn producten. Zo kondigde het bedrijf eerder deze maand de iPhone 5S en iPhone 5C aan, exact een jaar na de introductie van de iPhone 5. De lancering van de iPad 5 en iPad mini 2 zou, met een presentatie op 15 oktober, eveneens een jaar na de introductie van de huidige generatie plaatsvinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de iPad 5 en iPad mini 2? Lees regelmatig onze dossiers:

iPad 5: Het laatste nieuws

iPad mini 2: Het laatste nieuws

0 Reactie(s) op: 'Apple lanceert nieuwe generatie iPads op 15 oktober'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.