'Apple lanceert iPad mini in oktober op apart evenement'

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 augustus 2012 18:44

Nieuws

Apple organiseert in september een media-evenement waarop hoogstwaarschijnlijk de iPhone 5 wordt gelanceerd. De iPad mini zal op dit evenement echter niet te zien zijn. Apple lanceert de iPad mini pas in oktober.

Dit schrijft All Things D op basis van meerdere anonieme bronnen. De iPhone is een erg populair apparaat en zal daarom veel aandacht krijgen in de media. De bronnen stellen dat Apple de iPad mini dan ook niet lanceert op het evenement in september om het apparaat niet in de schaduw te laten staan van de iPhone 5, de opvolger van de iPhone 4S.

Evenement in oktober

Apple wil daarom wachten met de lancering van de iPad mini tot alle commotie rondom de iPhone 5 verdwenen is. Het bedrijf organiseert daarom volgens de bronnen in oktober een ander evenement, dat geheel in het teken staat van de iPad mini.

De iPad mini krijgt naar verwachting een 7.85 inch scherm en is daarom aanzienlijk kleiner dan de iPad 3. De resolutie van het scherm zou te vergelijken zijn met die van de iPad 2. Het apparaat komt naar verwachting voor 200 tot 300 dollar in de winkels te liggen en moet de concurrentie aangaan met Amazon's Kindle Fire en Google's Nexus 7. De productie van het apparaat start naar verwachting in september, terwijl het apparaat in december in de winkels moet liggen.

0 Reactie(s) op: 'Apple lanceert iPad mini in oktober op apart evenement'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.