'Apple lanceert in augustus een 7 inch iPad'

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 mei 2012 19:45

Nieuws

Pegatron Technology heeft opdracht gekregen voor de productie van een 10 inch iPad. Daarnaast zou Apple een 7 inch iPad op de planning hebben staan, die al in augustus in de winkels moet liggen.

Dit schrijft Digitimes op basis van anonieme bronnen binnen de Taiwanese leveranciersketen van Apple. De 10 inch iPad zou in het vierde kwartaal van 2012 worden gelanceerd en moet de huidige derde generatie iPad opvolgen. Pegatron produceert op dit moment zowel de nieuwe iPad als de iPhone 4S. Het bedrijf is dan ook een voor de hand liggende kandidaat voor de productie van de vierde generatie iPad.

7 inch iPad

De 7 inch iPad staat volgens de bronnen voor augustus op de planning en wordt geproduceerd door Foxconn Electronics. Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een kleinere iPad. Zo ging vorige maand het gerucht dat Apple voorbereiding treft voor de productie van de kleine iPad, waarbij het derde kwartaal van 2012 als moment van lancering werd genoemd.

De kleinere iPad, die volgens eerdere geruchten 7,85 inch groot wordt, zou worden voorzien van een kleinere rand rondom het scherm dan zijn grotere broer. De grootte van het scherm wordt hierdoor gemaximaliseerd. Het apparaat moet de concurrentie aan gaan met goedkopere en kleinere tablets zoals de Amazon Kindle Fire en Samsung Galaxy Tab.

Een mockup van de iPad mini die CiccareseDesign maakte in samenwerking met MacRumors

0 Reactie(s) op: 'Apple lanceert in augustus een 7 inch iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.