'Apple laat nieuwe technici werken aan nepproducten' (video)

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 januari 2012 18:16

iPad

Adam Lashinsky heeft tijdens een video-interview op het hoofdkantoor van LinkedIn zijn boek Inside Apple toegelicht. Tijdens het interview beschrijft Lashinsky onder andere hoe Apple net in dienst genomen technici in eerste instantie laat werken aan nepproducten.

Door nieuwe medewerkers aan nepproducten te laten werken zou Apple de betrouwbaarheid van de medewerker willen testen. Het bedrijf zou hiermee zeker willen stellen dat de medewerker geen informatie lekken naar de media. Een ingenieur die in de zaal aanwezig was bevestigde het verhaal. De ingenieur stelt zes jaar voor Apple te hebben gewerkt.

De ex-medewerker stelt dat een vriend van hem, die nog steeds bij Apple werkt, een intense sollicitatieperiode van negen maanden heeft moeten doorlopen. Desondanks vertrouwde Apple hem na de procedure niet, waardoor de technicus zijn carrière bij Apple begon met het werken aan producten die Apple niet van plan was te lanceren.

Hieronder kun je het bijna 50 minuten durende interview met Adam Lashinsky bekijken. De tweede video toont alleen de reactie die de ex-medewerker uit het publiek gaf op het verhaal van Lashinsky.

[youtube]tOf_2HCX51w[/youtube]

[youtube]jmUhZ6wt3Oo[/youtube]

Inside Apple is sinds 25 januari 2012 te koop en beschrijft de dagelijkse gang van zaken binnen Apple. In het boek beschrijft Lashinsky onder andere hoe ver Apple's obsessie voor details gaat. Het bedrijf blijkt in het bezit te zijn van een testlaboratorium in Cupertino dat volledig is gericht op het testen van verpakkingsmateriaal. Het boek is zonder medewerking van Apple geschreven.

0 Reactie(s) op: 'Apple laat nieuwe technici werken aan nepproducten' (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.