'Apple komt 24 januari met recordcijfers'

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 januari 2012 18:11

Nieuws

Apple maakt 24 januari naar verwachting recordcijfers bekend. Met name de iPhone 4S zou erg goed zijn verkocht in het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2011. De cijfers worden door CEO Tim Cook om 11 uur 's ochtend Nederlandse tijd tijdens een conference call bekend gemaakt.

Dit schrijft CNet op basis van cijfers van onder andere UBS-analist Maynard Um en Robert W. Baird-analist William Power. De cijfers van Apple's vierde fiscale kwartaal, die in oktober bekend werden gemaakt, voldeden ondanks de enorme winst niet aan de verwachtingen van analisten. Apple sloot het vierde fiscale kwartaal van 2011 af met een omzet van 28,87 dollar en een winst van 6,62 miljard dollar.

In de conference call over de cijfers van het vierde fiscale kwartaal gaf Peter Oppenheimer, Chief Financial Office bij Apple, toe dat vooral de iPhone-verkopen tegenvielen. Dit zou met name zijn veroorzaakt door een te kleine voorraad ivan de iPhone 4S, die in oktober werd gelanceerd.

In het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2011 scoort Apple naar verwachting beter. UBS-analist Maynard Um verwacht dat Apple in het eerste kwartaal van 2012 30 miljoen iPhones verkoopt. Robert W. Baird-analist William Power gokt zelfs op 31,2 miljoen iPhones. Het eerste fiscale kwartaal van 2012 loopt in de Verenigde Staten van één oktober 2011 tot 30 december 2011. Dit valt dus gelijk met het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2011.

0 Reactie(s) op: 'Apple komt 24 januari met recordcijfers'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.