‘Apple kan niets doen tegen nieuwe jailbreak’

Door: andreas-udo-de-haes | 10 september 2010 13:15

Nieuws

Volgens hackers grijpt de nieuwste iPhone-hack dusdanig diep in op de firmware van iOS 4.1, dat Apple machteloos staat, tenzij het de hardware fors aanpast.

Alhoewel het beruchte iPhone DevTeam in eerste instantie jailbreakers waarschuwde om iOS 4.1 niet te installeren, hadden de hackers slechts enkele uren nodig om het besturingssysteem opnieuw te kraken. En deze keer zo grondig, dat Apple alleen met forse aanpassingen aan de hardware van de iPhone en iPad de hack zou kunnen terugdraaien, zo melden verschillende hackers aan ict-site The Register.

Drive-by jailbreak

De vorige jailbreak was juist heel anders, die maakte gebruik van een gat in de PDF-lezer van iOS. Daardoor was jailbreaken zelfs mogelijk via het web. Op Jailbreakme.com staan PDF-documenten die automatisch worden weergegeven door de mobiele uitvoering van Apple's browser Safari. De PDF's dragen programmacode in zich die door gebruik van het PDF-lek wordt uitgevoerd en die dan het kernel-lek in iOS benutten om het toestel te hacken.

Killswitch patent

Het is afwachten of en wanneer Apple de nieuwste, ingrijpende hack, gaat bestrijden. Onlangs diende het concern een patent in voor een iOS killswitch. Het bedrijf denkt op termijn juist dergelijke hacks te kunnen detecteren door pieken in het geheugengebruik te meten. Als die pieken verdacht zijn, zou het toestel op afstand kunnen worden uitgeschakeld. Het patent is bedoeld om gestolen iPhones te beschermen, maar werkt ook tegen ander ‘ongeoorloofd gebruik’.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: ‘Apple kan niets doen tegen nieuwe jailbreak’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.