'Apple is het meest innovatieve bedrijf ter wereld'

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 november 2012 13:53

Mac

Apple wordt door consumenten gezien als het meeste innovatieve bedrijf. De iPhone-producent verslaat hiermee zijn grote concurrent Google, dat op de tweede positie staat. Samsung moet het met een vierde positie doen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Booz & Company dat onder consumenten werd uitgevoerd. Maar liefst 80 procent van alle respondenten gaf aan Apple in de top drie van de meest innovatieve bedrijf ter wereld te plaatsen. Apple scoort hiermee aanzienlijk beter dan concurrent Google, die door 'slechts' 43 procent van de respondenten in de top drie wordt geplaatst.

Uitgaven aan onderzoek

De cijfers zijn opvallend, aangezien Apple relatief weinig investeert in het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe technologieën. Zo gaf Apple in 2011 2,4 miljard dollar uit aan zijn Research & Development (R&D)-afdeling, omgerekend zo'n 2,2 procent van alle verkopen. Dit is aanzienlijk minder dan concurrent Google, die maar liefst 5,2 miljard dollar uitgaf aan onderzoek. Dit is ongeveer 13,6 procent van alle verkopen die Google in 2011 wist te realiseren.

Het is niet voor het eerste dat het bedrijf met deze titel aan de haal gaat. Dit is het derde jaar op rij dat Apple door Booz & Company tot het meest innovatieve bedrijf ter wereld wordt uitgeroepen.

0 Reactie(s) op: 'Apple is het meest innovatieve bedrijf ter wereld'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.