'Apple geeft iTunes Store een grote update'

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 juni 2012 18:49

Nieuws

Apple wil de iTunes Store een update gaan geven. Het zou om de grootste update sinds de lancering van de winkel in 2003 zijn. De plannen worden eind dit jaar door Apple aangekondigd.

Dit schrijft het persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen die 'directe kennis van zaken hebben'. De bronnen willen niet geïdentificeerd worden, aangezien de plannen nog niet openbaar zijn gemaakt. Apple wil tegen Bloomberg niet reageren op de geruchten.

iCloud

Apple zou iCloud meer willen integreren in de iTunes Store. Deze integratie moet de toegang tot en het beheren van muziek, video's en apps op verschillende Apple-producten vereenvoudigen. Daarnaast zou Apple een aantal nieuwe features voor het delen van muziek op de planning hebben staan.

Eén van de bronnen stelt dat Apple onderhandelingen heeft gevoerd met grote platenmaatschappij om gebruikers de mogelijkheid te geven een muzieknummer die door een vriend wordt toegestuurd gratis te beluisteren.De sociale netwerken Facebook en Twitter gaan net als in iOS 6 een belangrijke rol spelen in de iTunes Store.

Content delen

Bloomberg schrijft dat gebruikers via een Facebook- en Twitter-integratie eenvoudig de content die zij afspelen kunnen delen met bekenden. Om meer multimedia-features mogelijk te maken zou Apple daarnaast platenmaatschappijen hebben gevraagd meer foto- en videomateriaal van bandleden te verstrekken.

0 Reactie(s) op: 'Apple geeft iTunes Store een grote update'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.