'Apple-gebruikers geven gemiddeld 30 euro per jaar uit in de iTunes Store'

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 juni 2013 14:21

iPad

Maar liefst 575 miljoen verschillende accounts zijn inmiddels voor de iTunes Store geregistreerd. Een enorme inkomstenbron voor Apple, aangezien gebruikers gemiddeld 40 dollar of 30 euro per jaar uit blijken te geven in de online winkel.

Dit meldt Horace Dediu, een analist van Asymco die aan het rekenen is geslagen nadat Apple cijfers over de iTunes Store bekend maakte. Iemand die gebruik maakt van de iTunes Store gebruikt hoogstwaarschijnlijk ook allerlei andere Apple-producten. De daadwerkelijke waarde van een iTunes-account ligt voor Apple dan ook aanzienlijk hoger dan de 40 dollar die gebruikers gemiddeld uitgeven aan content.

Andere uitgaven

Dediu is daarom opnieuw aan het rekenen gegaan en stelt dat iedere iTunes-gebruiker per jaar Apple ongeveer 300 dollar, zo'n 224 euro, oplevert. Het gaat hierbij dus om alle uitgaven aan Apple-producten. Een iTunes-account is dus fors meer waard dan het bedrag dat gebruiker jaarlijks uitgeven in de iTunes Store.

De inkomsten van de iTunes Store stijgen al jaren. Dediu waarschuwt echter dat de winst per gebruiker terugloopt op het moment dat het aantal gebruikers van de online winkel stijgt.

1 Reactie(s) op: 'Apple-gebruikers geven gemiddeld 30 euro per jaar uit in de iTunes Store'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 1 oktober 2014 21:04 FKoenen
    Wist je dat je gewoon je iTunes tegoed kunt betalen met ideal? Ik kwam daar achter vandaag. Via de HEMA website ofzo en via http://123ituneskaart.nl/
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.