'Apple en Microsoft beschermen privacy het minst'

Door: chris-koenis | 04 juni 2012 14:30

Nieuws

Apple en Microsoft bungelen onderaan de ranglijst van bedrijven die privacygevoelige informatie het meest beschermen wanneer overheden daar om vragen. Twitter, Dropbox en Google doen het beter.

Wanneer overheidsinstanties vragen om persoonlijke data, locatiegegevens of andere privacygevoelige informatie valt op dat bedrijven als Apple, Microsoft en Facebook de minste moeite hebben deze informatie door te spelen. De Electronic Frontier Foundation (EFF) komt met een ranglijst waaruit onder meer blijkt dat Twitter en Dropbox minder makkelijk delen.

Positie Skype alarmerend

Privacy-organisatie EFF houdt voor het tweede jaar op rij de belangrijkste spelers tegen het licht en kijkt daarbij hoe zij omgaan met privacygevoelige informatie. Hun ranglijst, die onderdeel uitmaakt van een uitgebreider rapport, is gebaseerd op een viertal criteria.

Informeren bedrijven hun gebruikers wanneer de overheid een verzoek van persoonsgegevens indient, zijn ze transparant over dergelijke verzoeken, vechten bedrijven in de rechtszaal voor de privacy-rechten van hun gebruikers en vechten zij hier zelfs voor tot het Amerikaanse congres aan toe.

Een kritische blik op de ranglijst laat zien dat grote spelers als Apple, Microsoft en Facebook weinig geven om de privacy van hun gebruikers. Nog alarmerender zijn de posities van ook in Nederland populaire diensten als Skype en Foursquare. Die laatste twee ontvangen van de EFF zelfs geen enkel krediet wanneer het op privacy aankomt.

LinkedIn gaat vooruit

Positiever is de privacy-club over Twitter, Dropbox en opvallend genoeg Google. Daarnaast wordt ook LinkedIn, dat vorig jaar al beterschap beloofde, tot de betere beschermers gerekend. Eenzaam aan de top staat de Amerikaanse ISP Sonic.net, dat als eerste bedrijf de maximale score weet te behalen. De EFF wil jaarlijks de belangrijkste bedrijven op het gebied van privacy gaan beoordelen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Apple en Microsoft beschermen privacy het minst'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.