'Apple doet bod van 16 miljoen dollar op naam iPad'

Door: rene-schoemaker | 11 mei 2012 11:35

Nieuws

Apple zou zestien miljoen dollar hebben geboden aan de Chinese houder van het merk iPad. Het bewuste bedrijf Proview heeft het aanbod geweigerd. De Chinezen zouden miljarden dollars willen hebben.

Al enige weken zijn Apple en Proview in onderhandeling buiten de rechtszaal om hun juridisch geschil over de merkrechten op de naam iPad uit te onderhandelen. Proview heeft een half jaar geleden van een Chinese rechtbank gelijk gekregen in zijn claim dat het de merkrechten op de naam iPad heeft en sindsdien zoekt Apple een uitweg.

Apple heeft al enige tegenslagen gehad in die strijd, waarbij een in- en uitvoerverbod van de tablet slechts kon worden afgewend doordat de Chinese autoriteiten zeiden daarvoor geen capaciteit te hebben. De zaak brengt sowieso al merkwaardige omstandigheden met zich mee doordat de iPad juist in China wordt geproduceerd, door het partnerbedrijf Foxconn.

Proview zoekt minimaal 400 miljoen

Volgens de Chinese website Sina heeft Apple nu zestien miljoen geboden voor de merkrechten op de naam iPad in China. Proview heeft hoe dan ook vierhonderd miljoen dollar nodig om te overleven, doordat de banken nu eindelijk wat leningen willen terugbetaald zien. Onduidelijk is nu zelfs wie de scepter zwaait bij het Chinese bedrijf. De Chinese banken zouden een maand of twee geleden het roer hebben overgenomen.

Een poging van Proview om de zaak juridisch verder uit te vechten in de Verenigde Staten is eerder deze week door de Amerikaanse rechter afgewezen. In die zaak eiste Proview zelfs twee miljard dollar. De rechter oordeelde deze week dat beide partijen er zelf maar uit moeten komen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'Apple doet bod van 16 miljoen dollar op naam iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.