'Apple bouwt datacenter net buiten Reno in Nevada'

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 juni 2012 15:25

Nieuws

Apple gaat een datacenter bouwen in het stadje Sparks net buiten Reno, Nevada in de Verenigde Staten. Naast het datacenter heeft Apple ook plannen voor een apart distributiekantoor, dat in het centrum van Reno moet komen te staan.

Dit schrijft de Reno Gazette-Journal, dat aanwezig was bij een vergadering van het bestuur van Washoe County, het graafschap waar Sparks deel van uitmaakt. Mike Folks, een woordvoerder van Apple, zei tijdens de vergadering dat het datacenter voor het einde van 2012 operationeel moet zijn. Apple is van plan dertig jaar in Sparks aanwezig te blijven.

Werkgelegenheid

De komst van het datacenter is volgens de Reno Gazette-Journal goed voor de werkgelegenheid in het gebied. Apple's nieuwe datacenter zou 41 banen creëren en daarnaast langdurig werk opleveren voor 200 aannemers. Het project zou daarnaast tijdens de bouw 580 banen in de bouwsector opleveren.

Het datacenter in Sparks zou het totaal aantal datacenters dat Apple in zijn bezit heeft op vier brengen. Het bedrijf heeft al langer datacenter in Maiden in North Carolina, Newark in Californië en de staat Oregan. Het is onduidelijk of Apple simpelweg zijn bestaande datacentercapaciteit wil uitbreiden of een ander doel voor het datacenter in gedachten heeft.

0 Reactie(s) op: 'Apple bouwt datacenter net buiten Reno in Nevada'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.