'Apple bouwt 7.85 inch iPad voor gamers en scholen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 mei 2012 18:18

Nieuws

De kleine iPad biedt Apple de kans zich te richten op nieuwe doelgroepen. Met de iPad mini zou Apple zowel scholen en studenten als gamers op het oog hebben. Het apparaat zou echter geen 7 inch scherm krijgen, maar een scherm van 7,85 inch.

Dit zegt Ben A. Reitzes, analist bij Barclays Equity Research (via AppleInsider). De kleine iPad wordt toegevoegd aan Apple's huidige productaanbod en komt dus naast de 9,7 inch iPad in de winkels te liggen. Apple zou de iPad mini gaan adverteren voor het lezen van e-boeken en onderwijs-gerelateerde doeleinden.

350 miljoen apparaten

Ook onder gamers gaat het apparaat naar verwachting goed scoren. De iPad mini zou dan ook een belangrijke stap zijn in het populairder maken van iOS als een gamingplatform. Reitzes verwacht dat de iPad mini flink gaat scoren. Met behulp van de kleinere iPad zou Apple's verkopen van de iPad kunnen stijgen tot 350 miljoen apparaten in 2015.

Digitimes weet daarnaast op basis van anonieme bronnen Apple de nieuwe iPad wil voorzien van de 'G/F2' 'dunne film touch technologie'. Deze technologie moet het mogelijk maken de iPad aanzienlijk dunner en goedkoper te maken. Het filmmateriaal dat hiervoor gebruikt zou worden geleverd door Nitto, terwijl Nissha Printing en TPK verantwoordelijk zullen zijn voor de productie van de touchpanelen.

0 Reactie(s) op: 'Apple bouwt 7.85 inch iPad voor gamers en scholen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.