'Android-inspiratie komt van Apple-patent'

Door: tonie-van-ringelestijn | 05 september 2011 10:49

Nieuws

Apple stelt dat Andy Rubin in zijn tijd als Apple-medewerker zijn ideeën voor Android heeft opgedaan. De Android-baas werkte toen aan gepatenteerde code.

Apple verwijt HTC in de patentzaak bij de International Trade Commission dat het bedrijf een belangrijk aspect probeert te verhullen: dat Android-baas Andy Rubin in zijn Apple-tijd samenwerkte met de uitvinders van een van de Apple-patenten waar de zaak om draait. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die patentexpert Florian Mueller heeft opgeduikeld.

Gepatenteerde code

Apple schrijft aan de rechtbank dat 'de relevante achtergrond van de heer Rubin' in de vroege jaren negentig bij Apple begon. Hij werkte daar als 'low-level engineer', waarbij hij rapporteerde aan de uitvinders van patent nummer 6.343.263, gedurende de uitvinding en ontwikkeling. Hij kon dus de gepatenteerde code zien.

Apple stelt dat Rubin ideeën uit het patent heeft verwerkt in de basis van Android. HTC had eerder in de rechtszaak beweerd dat Rubin geen inspiratie van Apple nodig heeft gehad om tot Android te komen. Hij was midden jaren negentig al directeur van het bedrijf Danger, dat de smartphone Sidekick ontwikkelde. In 2003 startte hij met Android, dat in 2005 werd overgenomen door Google.

Importverboden

Apple eist in de zaak een importverbod van zeker 15 HTC-smartphones en de HTC Flyer-tablet. De Taiwanese fabrikant sloeg half augustus terug met een zaak waarin wegens vermeende schending van zijn patenten eveneens een importverbod eist op iPhones, iPads, iPods en Macs.

0 Reactie(s) op: 'Android-inspiratie komt van Apple-patent'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.