’55 procent van de smartphonebezitters leest onderweg nieuws’

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 januari 2013 18:51

iPad

Steeds meer Nederlanders lezen onderweg nieuws op hun smartphone of tablet. Maar liefst 55 procent van de smartphonebezitters consumeert onderweg nieuws. Een half jaar geleden lag dit percentage nog op 45 procent. Ook het toilet is een populaire plek om nieuws te lezen.

Dit blijkt uit onderzoek van Telegraaf Media Groep. Het onderzoek is uitgevoerd onder 500 smartphone- en tabletbezitters. Smartphonegebruikers blijken ook op het toilet graag op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. 36 procent van de respondenten geeft aan op het toilet via de smartphone nieuws te lezen. Dit is 9 procent meer dan een half jaar geleden.

Nieuws op het werk

Op werk is de computer met 49 procent nog steeds het populairste nieuwsmedium. 39 procent van de respondenten leest ook op werk nieuws via zijn of haar smartphone. De tablet is in de slaapkamer het populairste apparaat om op de hoogte te blijven van het nieuws. 42 procent van de respondenten geeft aan in bed op zijn tablet nieuws te lezen.

Smartphone- en tabletbezitters zijn ook gevraagd naar de manier waarop zij het nieuws via een apparaat lezen. De smartphone blijkt vooral te worden gebruikt om snel op de hoogte te worden gesteld van het laatste nieuws. De computer en tablet worden over het algemeen gebruikt om meer informatie te vinden over een onderwerp.

Het smartphone- en tablet-gebruik in Nederland (klik voor een vergroting)

0 Reactie(s) op: ’55 procent van de smartphonebezitters leest onderweg nieuws’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.