'30,4% van alle Europeanen bezit in 2016 een tablet'

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 maart 2012 21:30

Nieuws

Tablets zoals de iPad van Apple zijn ongekend populair. Ook in de toekomst blijft de populariteit van de tablet stijgen. Maar liefst 30,4% van alle Europese consumenten van boven de 16 is in 2016 in het bezit van een tablet.

Dit verwacht althans onderzoeksbureau Forrester Research. Het bureau verwacht dat maar liefst 105,7 miljoen Europeanen in 2016 een tablet bezitten. Dit is maar liefst 30,4%. In de Verenigde Staten zou de tablet zelfs nog populairder zijn. Forrester voorspelt dat maar liefst 112,5 miljoen Amerikaanse volwassenen in 2016 een tablet heeft. Dit is 34,3%.

Google wint marktaandeel

Het onderzoeksbureau stelt dat in de Verenigde Staten Google langzaam aandeel wint in de tabletmarkt. Dit zou echter niet te danken zijn aan de Android-tablets die het bedrijf onder zijn eigen naam verkoopt. Vooral de tablets die de online boekenwinkels Amazon en Barnes & Nobles verkopen zouden goed scoren en Google marktaandeel bezorgen.

Beide boekenwinkels verkopen een tablet voor een aanzienlijk lagere prijs dan de iPad. De tablets draaien op een versie van Android die onder een eigen naam worden gepresenteerd. Daarnaast schrijft het onderzoeksbureau dat met name in China de goedkopere Android-tablets van Lenovo goed scoren.

Kleine iPad

Forrester raadt Apple dan ook een kleine, goedkopere iPad te lanceren. Met dit apparaat zou het bedrijf de concurrentie aan kunnen met de goedkopere tablets. Gisteren bleek nog dat Samsung verwacht dat Apple in het derde kwartaal van 2012 inderdaad met een dergelijke 'iPad mini' komt. Daarnaast raadt het onderzoeksbureau Amazon aan zijn platform te licenseren aan andere hardwarefabrikanten.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: '30,4% van alle Europeanen bezit in 2016 een tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.