'250 miljoen actieve WhatsApp gebruikers'

Door: matthijs-van-den-broek | 21 juni 2013 08:37

Mac

Berichtendienst WhatsApp heeft inmiddels 250 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Dat meldt de dienst aan de Wall Street Journal. Het zou de eerste keer zijn dat WhatsApp een ruwe indicatie geeft van het aantal gebruikers.

Maar wat is een actieve gebruiker? Volgens WhatsApp is een actieve gebruiker iemand die minstens één keer per maand gebruik maakt van de instant messaging-dienst.

Whatsapp heeft er vier jaar over gedaan om deze mijlpaal van een kwart miljard actieve gebruikers te bereiken. Over de verdeling van de actieve gebruikers (dagelijks of wekelijks versus maandelijks) laat het bedrijf tegenover de Wall Street Journal niet veel los. Dat zou wel heel interessant zijn, natuurlijk. Er zijn inmiddels nogal wat alternatieven voor WhatsApp te vinden, MessageMe is er slechts één voorbeeld van.

WhatsApp staat bovenaan in de lijst van meest gedownloade apps, lanceerde een nieuw verdienmodel een paar maanden geleden, werd bijna overgenomen door Google maar toen toch niet, werd bijna overgenomen door Facebook maar toen toch niet: dan ben je als bedrijf van vier jaar oud, toch aardig succesvol. Telecomproviders zijn niet zo heel blij met de dienst: het verbruik van belminuten en sms-berichten daalt mede door WhatsApp, al jaren stevig door.

0 Reactie(s) op: '250 miljoen actieve WhatsApp gebruikers'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.