'15-inch MacBook Air werd in 2010 geschrapt vanwege productieproblemen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 november 2011 12:23

Nieuws

Apple wilde bij de 2010-upgrade van de MacBook Air een geheel nieuwe 15-inch MacBook Air lanceren. Momenteel is de MacBook Air alleen beschikbaar in een 11- en 13-inch variant. Vanwege productieproblemen zou de 15-inch MacBook Air zijn uitgesteld tot 2012.

Dit hebben 'betrouwbare bronnen' tegen 9to5Mac gezegd. De 15-inch MacBook Air zou een identiek uiterlijk krijgen als zijn kleinere broertjes en veel dezelfde onderdelen bevatten. Bij het produceren van de eerste 15-inch MacBook Air's zou echter zijn gebleken dat de scharnieren van de 11- en 13-inch MacBook Air niet geschikt zijn voor het 15-inch model.

De scharnieren zouden niet stevig genoeg zijn en daarom het gewicht van het 15-inch scherm niet kunnen dragen. Ook zouden de scharnieren niet goed blijven zitten en loskomen van het grotere scherm. Het was daarom binnen enkele weken na de start van de productie duidelijk dat het apparaat geheel nieuwe scharnieren nodig zou hebben.

Helaas heeft dit tot gevolg gehad dat de 15-inch MacBook Air niet in oktober 2010 is gelanceerd en is uitgesteld tot 2012. Op dit moment zouden er nog steeds prototypes van de 15-inch MacBook Air rondzwerven op Apple's campus in Cupertino.

De laatste weken gaan er regelmatig geruchten over een 15-inch notebook waar Apple aan zou werken. Zo stelde bronnen tegen Digitimes dat Apple aan een 15-inch ultradunne MacBook werkt die in 2012 op de markt moet verschijnen. Ook Macotakara ontving hier aanwijzingen over.

0 Reactie(s) op: '15-inch MacBook Air werd in 2010 geschrapt vanwege productieproblemen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.