'100 miljoen tablets gaan dit jaar over de toonbank'

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 augustus 2012 18:48

Nieuws

Tablets zijn erg populair. Wereldwijd gaan dit jaar naar verwachting ruim 100 miljoen tablets over de toonbank. Goed nieuws voor Apple, dat momenteel een marktaandeel van 69 procent in de wereldwijde tabletmarkt in handen heeft.

Dit voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau ABI Research. Wereldwijd werden in het tweede kwartaal van 2012 25 miljoen tablets verkocht. Dit is een stijging van 36 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Samsung is met 8,1 procent na Apple de grootste speler op de tabletmarkt, terwijl Asus met vier procent de derde positie in handen heeft. Apple laat zijn concurrenten dus ver achter zich.

Samsung, Asus en RIM

Zowel Samsung als Asus zagen hun marktaandeel in het tweede kwartaal van 2012 stijgen. Playbook-fabrikant RIM presteert beduidend minder. Het bedrijf zag zijn marktaandeel teruglopen tot één procent.

Apple's verkoopcijfers laten zien dat de tabletmarkt een enorme groei doormaakt. Het bedrijf wist in het tweede kwartaal van 2012 17 miljoen iPad's te verkopen aan klanten. Alle spelers op de tabletmarkt wisten gezamenlijk in 2010 17,3 miljoen iPad's te verschepen. Apple heeft dit aantal dus in één kwartaal bijna weten te evenaren.

Lagere gemiddelde verkoopprijs

Het bedrijf leverde in het tweede kwartaal naar schatting één miljoen iPad 2's aan educatieve klanten. Dit heeft weliswaar bijgedragen aan de totale verkoopcijfers van Apple, maar heeft de gemiddelde verkoopprijs omlaag gehaald. ABI Research schat dat de gemiddelde verkoopprijs dan ook met 4 procent is gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012.

0 Reactie(s) op: '100 miljoen tablets gaan dit jaar over de toonbank'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.