Zo zet je roaming aan op je iPhone

Door: Daan Doedens | 01 februari 2021 12:20

roaming aanzetten
How To

Sinds vandaag hoef je niet meer extra te betalen voor roaming als je binnen de EU bent. Je internetgebruik gaat gewoon af van de bundel die je normaal ook in Nederland gebruikt. Maar voor je kan internetten in het buitenland, moet je het nog wel even aanzetten. Zo kun je roaming aanzetten op je smartphone.

Sinds juni 2017 betaal je niet meer apart voor bellen en internetten binnen de EU. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je niet door je databundel heen gaat (dat gaat toch wat sneller als je geen wifi gebruikt), maar je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken dat je in België zonder internet komt te zitten.

Roaming aanzetten op Android

Op je Android-smartphone kun je roaming aanzetten via de instellingen. Hoe dat precies gaat is bij elk Android-toestel en elke Android-versie verschillend, maar je vindt de optie via Instellingen > Netwerken > Mobiele data > Dataroaming - of iets wat daarop lijkt. Misschien staat het schuifje bij jou uit, maar om te kunnen internetten in het buitenland moet je hem dus aanzetten.

roaming aanzetten
roaming aanzetten

Roaming aanzetten op je iPhone

Ook op je iPhone is het inschakelen weer heel eenvoudig. Ga via Instellingen naar Mobiel netwerk. In dit menu kun je je mobiele data en persoonlijke hotspot in- of uitschakelen. Onder het kopje Mobiele data vind je Opties mobiele data, daar kun je Dataroaming inschakelen. Ook kun je bepalen of je roaming alleen wil gebruiken voor data, of voor gesprekken en data.

Onbeperkt internetten?

Heb jij een abonnement met onbeperkt internet, dan wil dat niet per definitie zeggen dat je in het buitenland ook helemaal los kunt gaan. Veel providers hanteren toch een bepaald maximum aantal GB's dat je per maand in het buitenland kunt gebruiken. Vaak gaat het om circa 10 GB. Daarmee wil de provider misbruik voorkomen.

Brexit

Voor bellen en internetten binnen de EU betaal je dus niet meer apart, maar hoe zit dat in het Verenigd Koninkrijk dat sinds kort officieel niet meer bij de EU is aangesloten? KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile hebben besloten voorlopig geen extra roamingkosten in rekening te brengen als je in het Verenigd Koninkrijk bent. Ook Belgische providers wijzigen hun roamingtarieven voorlopig niet.

0 Reactie(s) op: Zo zet je roaming aan op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.