Zo zet je 360 graden-video's online

Door: Richard Veenstra | 19 januari 2017 07:01

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

07 Foto publiceren

Wil je je foto op Google Street View als Photo Sphere publiceren, tik dan één keer op de foto en kies voor Publiceren op. De locatie waarop het zal worden gepubliceerd, haalt de app uit de gps-informatie van je smartphone. Wil je een andere locatie selecteren, tik dan op de foto en vervolgens op het pijltje links bovenin. Tik daarna onderin op Een Maps-vermelding kiezen en kies een andere locatie. Wil je de foto delen, kies dan voor Doorgaan en kies één van de deel-opties in het menu.

08 Foto uploaden

Om je foto op een site zoals Facebook online te zetten, hoef je niks meer in de Street View-app te doen. Je foto is al opgeslagen in je filmrol of galerij. Op een iPhone ga je naar Foto’s / Albums / 360º-foto’s, op een Android-apparaat ga je naar Galerij. Ga naar je Facebook-profiel en upload de 360 graden-foto op dezelfde manier als je gewend bent van een normale foto.

Facebook zal je foto nu automatisch als 360 graden-foto weergeven. Facebook heeft een speciale site aan 360 graden-foto’s en video’s gewijd, hier vind je veel informatie.

09 360 graden-video maken

Het maken van 360 graden-video’s met je smartphone staat nog in de kinderschoenen. Logisch, want dit is veel gecompliceerder dan het maken van een 360graden-foto. De app Splash is alleen voor de iPhone verkrijgbaar, met deze app kun je video’s creëren en video’s van andere gebruikers bekijken. De app is binnenkort ook voor Android beschikbaar. Download de app in de App Store en kijk op www.splashapp.co voor meer informatie over de app.

10 Bij Splash aanmelden

Open de app en meld je aan met je e-mailadres. Open de Mail-app op je iPhone en tik op de koppeling om je account te activeren. In de app geef je nu een accountnaam op en tik je op Let’s go! Geef de app toegang tot je camera en microfoon en op de volgende pagina krijg je een aantal actieve Splash-gebruikers te zien die je kunt volgen door op het vinkje te tikken. Tik op Done als je klaar bent.

Om een nieuwe video te maken, tik je op de groene knop. Hou de ronde knop ingedrukt en de app maakt een video van twee seconden. Vervolgens kun je je iPhone draaien en een nieuwe video opnemen. Omdat je de video’s achter elkaar moet opnemen, is het geen echte realtime-360-graden-video. Je kunt je 360 graden-video-opname echter ook combineren met foto’s door gewoon één keer op de opnameknop te drukken. Neem bijvoorbeeld een video op van iemand die recht voor je staat en vul de rest van de 360 graden-video aan met stilstaand beeld.

11 Splash opslaan

In tegenstelling tot Google Street View laat Splash geen stip zien waarop je moet richten, je ziet alleen van welke delen van je omgeving je al een foto of video hebt gemaakt. Druk op het groene vinkje als je klaar bent met je video. Geef een titel op en tik op Done. Tik op het grijze icoontje om je 360 graden-video op te slaan en de app lijmt de fragmenten aan elkaar. Als je een VR-headset hebt, kun je op het icoontje links in beeld tikken. Je ziet nu twee vierkantjes, één voor je linker en één voor je rechteroog.

12 Splash delen

Je kunt je opgenomen Splash delen door op het profiel-icoontje en vervolgens op de drie stipjes te tikken. Tik op Share to Splash om je opname met andere gebruikers te delen. Wil je je Splash op Facebook, YouTube, in een e-mail of in een sms-bericht zetten, tik dan op de deel-knop en kies de dienst die je wilt gebruiken. De ontvanger hoeft geen Splash te hebben geïnstalleerd, het bericht wordt namelijk als een web-koppeling naar de ontvangers gestuurd en kan op de site van Splash worden bekeken.

Timelapse-video maken

Een timelapse-video kun je gewoon met je iPhone of Android-toestel maken. Op een iPhone ga je in de Camera-app naar Tijdsverloop. Tik op de opnameknop en de iPhone maakt steeds nieuwe foto’s. Hoeveel foto’s worden genomen, hangt af van de lengte van je opname. De eerste tien minuten neemt de camera elke seconde twee foto’s. Zodra je langer dan tien minuten opneemt, neemt het elke seconde één foto en verwijdert het de teveel gemaakte foto’s in de eerste tien minuten. In Android moet je een app downloaden, een goede optie is Lapse It. Deze app is ook voor iOS-gebruikers zinvol als je meer instelopties wilt hebben. Om een 360 graden-timelapse-video te maken, heb je een accessoire zoals de MUVI X-Lapse nodig. Je klikt je smartphone in de voet en het apparaat draait als een kookwekker in één uur 360 graden rond. Het eindresultaat is een prachtig bewegende timelapse video.

0 Reactie(s) op: Zo zet je 360 graden-video's online

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.