Zo verleng je de batterijduur van je iPhone

Door: Laura Jenny | 13 juli 2019 15:32

veilig accu opladen
How To

Het kampeerseizoen is in volle gang. Of je nu in een tentje back to basics gaat op vakantie of een paar dagen in een tent slaapt bij een festival: over het algemeen betekent kamperen dat een stopcontact niet zo toegankelijk is. Dat betekent dat je je telefoon niet altijd overal kunt opladen. Met deze tips zorg je dat je telefoon zo lang mogelijk mee gaat.

Bedenk goed waarvoor je je telefoon gebruikt

Er zijn een aantal dingen op een telefoon die veel energie doen wegebben, zoals bijvoorbeeld online zijn. Wil jij je smartphone alleen gebruiken om foto’s te maken en te bekijken, en niet om bereikbaar te zijn? Dan doe je er goed aan om je locatie uit te schakelen en je vliegtuigmodus in te schakelen. Wil je juist alleen bereikbaar zijn in noodgevallen: zet dan je data uit. Zo kun je wel gebeld worden, maar zit je niet online waardoor je telefoon niet constant internetverbinding hoeft te zoeken. Zorg ook dat je Bluetooth uitschakelt, want deze blijft ook -onnodig- constant zoeken naar signalen.

iPhone XR

Zet pushberichten en synchronisatie uit

Krijg jij van een bekende nieuwssite een pushbericht als er iets ernstigs is gebeurd? Of zie jij het meteen als melding wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt? Al dat synchroniseren en pushen van berichten, dat kost een heleboel energie. Vaak is het helemaal niet nodig: je leest het nieuws of je e-mail wel als jou dat uitkomt. De app die over het algemeen de meeste pushberichten stuurt, dat is het veelgebruikte WhatsApp. Vergeet echter niet zelf dan regelmatig de apps te openen om te kijken of er berichtjes zijn, mocht je ergens op wachten.

Sluit apps af

Je hoeft niet continue je recente apps-venster op je scherm te toveren en vervolgens alle apps af te sluiten om energie te besparen. Je smartphone kan prima achtergrondprocessen zelf optimaliseren. Beter zoek je in de accu-instellingen van je smartphone op welke apps veel energie van je smartphone opeisen. Deze apps kun je vervolgens afsluiten, of verwijderen als je hem toch niet gebruikt. Desnoods installeer je de app op een later moment opnieuw.

Zet de helderheid van je scherm lager

Hoewel de meeste tips samenhangen met het al dan niet aan hebben van internet, is er ook nog een andere ‘offline’ tip om de batterijduur van je telefoon te verlengen: zet de helderheid van je scherm lager. Dit kan soms onhandig zijn als je buiten in de zon bent, maar het scheelt aanzienlijk in batterijduur. Soms heeft slechts een tikje minder licht al enorme invloed, dus je hoeft niet meteen helemaal op zwart te gaan. Vaak is een minder helder scherm ook deel van een energiebesparingsmodus op een telefoon. Het is sowieso altijd een goed idee om deze in te schakelen, want dit beïnvloedt ook een heleboel andere dingen die positief zijn voor de batterijduur.

Heb je een smartphone met een oled- (of amoled-)scherm, maak dan je schermachtergrond zwart en gebruik zoveel mogelijk de nachtmodus van verschillende apps. Een de zwarte delen op een oledscherm, worden niet verlicht. Hoe meer zwart in beeld, des te minder stroomverbruik dus.

Vergeet de vibratie

In het verlengde van het minder helder zetten van je scherm kun je ook de trilling uitzetten. Dat betekent dat je niet meer in zak een vibratie voelt als je wordt gebeld of een bericht binnenkrijgt, maar het helpt wel enorm in batterijduur. Het kost een telefoon namelijk veel minder moeite om een geluid te laten klinken dan om het hele apparaat in beweging te brengen. Het enige nadeel is dat je op een festival vaak niets hoort, waardoor je dan weleens een telefoongesprek mist.

0 Reactie(s) op: Zo verleng je de batterijduur van je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.