Speel voor Lego's Batman met Siri

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 22 februari 2017 07:08

How To

Dat Siri niet vies is van een grapje, dat heb je ongetwijfeld wel gemerkt wanneer je de spraakassistent op je iPhone en iPad hebt gevraagd om voor je te rappen. Nu blijkt dat Siri ook niet vies is van een commercieel uitstapje, al geldt dat dan wel alleen voor de Engelse taal: je kunt namelijk Lego Batman spelen.

Speciaal voor de release van The Lego Batman Movie heeft Apple in samenwerking met Warner Bros een grapje ingebouwd in Siri dat je, voor heel even, het gevoel geeft dat je Batman bent die de computer in de Batcave orders geeft. Om hiervan gebruik te kunnen maken zul je Siri eerst even in de Engelse taal moeten zetten, maar gelukkig is dat niet zo ingewikkeld. Lees ook: Zo zet je Siri in als persoonlijke assistent.

Taal Siri veranderen

Om de taal van Siri te veranderen navigeer je op je iPhone of iPad naar Instellingen en druk je daarna op Siri. Halverwege het scherm zie je de optie Taal staan met daarachter (hoogstwaarschijnlijk) Nederlands. Wanneer je hierop drukt kun je de taalinstellingen eenvoudig veranderen, waarbij het in dit geval de bedoeling is dat je kiest voor Engels (Verenigde Staten). Voor een extra realistisch effect raden we aan dat je de stem van Siri verandert van een vrouw (standaardinstelling voor het Engels) naar een man.

Siri bedienen als Batman

Uiteraard zal er weinig veranderen wanneer je Siri in het Engels configureert. De verandering komt dan ook pas wanneer je Siri aanspreekt zoals Batman dat zou doen in de LEGO-film. Kortom, als je Siri activeert en zegt ‘Hey computer’ of ‘Hey puter’, dan krijg je een antwoord dat rechtstreeks afkomstig is uit het LEGO Batman-universum, zoals de locatie waar butler Alfred zich bevindt.

Siri weet precies waar Alfred uithangt.

Het is natuurlijk één van de minst nuttige dingen die je op je iPhone of iPad kunt doen, maar het is wel een mooi voorbeeld hoe op een leuke manier een koppeling gemaakt kan worden met een merk, zonder dat er direct allerlei privacybellen afgaan. Wij hebben ons er een kwartier prima mee vermaakt.

0 Reactie(s) op: Speel voor Lego's Batman met Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.