Zo stuur je verdwijnende foto's op Instagram

Door: Daan Doedens | 22 november 2016 11:49

How To

Een nieuwe Instagram-update laat de foto-app nog een stukje meer op Snapchat lijken. Met twee nieuwe functies, live video en verdwijnende foto's, zet het kleine zusje van Facebook de aanval op de concurrent vol door. De update moet binnenkort ook naar jou komen. Hier lees je hoe je verdwijnende foto's op Instagram verstuurt.

Instagram kondigt de nieuwe functies aan in een blogpost. Live video werkt bij ons nog niet, maar de verdwijnende foto's kun je al gebruiken. Daarvoor moet je wel de nieuwste update van Instagram op je telefoon hebben staan. Die download je hier voor iOS, en hier voor Android. Lees ook: 22 tips om alles uit Instagram te halen.

Papieren vliegtuigje

Als je de update hebt geïnstalleerd (herstart de app ook nog even voor de zekerheid), zou het icoontje van een postvak dat normaal gesproken naar je inbox leidde, moeten zijn veranderd in een icoontje van een papieren vliegtuigje. Als dat niet het geval is, moet je helaas nog even wachten tot Instagram de functie op afstand aanzet.

Ga via het vliegtuigje naar je inbox, en je ziet, als iemand je tenminste al een verdwijnend bericht heeft gestuurd (Instagram zelf stuurt je er ook een) boven de lijst met ontvangen berichten een rij icoontjes staan die lijken op die van Instagram Stories in je feed. De lijst blijft gewoon bestaan voor normale berichten en foto's van je vrienden, de icoontjes bovenaan zijn de verdwijnende foto's.

Verdwijnende foto's sturen

Je kunt de foto's een keer normaal bekijken, en nog een keertje extra als je het icoontje even ingedrukt houdt. Net als bij Snapchat krijgt de verzender van de foto een melding als er een screenshot gemaakt wordt, dus houd daar rekening mee. Na twee keer is de foto voorgoed verdwenen.

Als je zelf een verdwijnende foto wil sturen, klik je op het camera-icoontje linksboven en maak je een foto, die je eventueel kan bewerken met tekst of tekeningen. Als je klaar bent, druk je op het pijltje rechtsonderin. Nu kun je aangeven naar wie je de foto wil sturen. Als diegene de nieuwe functie ook al kan gebruiken, zal hij of zij een melding krijgen met de verdwijnende foto erin.

0 Reactie(s) op: Zo stuur je verdwijnende foto's op Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.