Zo stel je 'tijd om te gaan'-meldingen in in de Agenda-app

Door: chwhynny-overbeeke | 02 oktober 2017 10:21

How To

Met de ‘tijd om te gaan’-functie van de Agenda-app kun je ervoor zorgen dat je nooit meer te laat komt. Hier laten we zien hoe je kunt instellen dat deze functie altijd meldingen geeft voor de afspraken die in je Agenda staan.

De ‘tijd om te gaan’-functie van de Agenda-app berekent op basis van je huidige locatie en de locatie van je afspraak wanneer je moet vertrekken om niet te laat te komen, en geeft een melding weer wanneer het tijd is om te vertrekken.

Deze functie houdt rekening met het huidige verkeer, en werkt alleen wanneer je huidige locatie niet verder dan drie uur van de locatie van je afspraak verwijderd is. Er wordt ervan uitgegaan dat je met de auto reist, met het openbaar vervoer wordt geen rekening gehouden.

Je kunt ‘tijd om te gaan’ meldingen voor elke afspraak die je aan de Agenda-app toevoegt handmatig instellen, maar het is ook mogelijk om deze functie automatisch toe te passen op alle afspraken die je aan de app toevoegt. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

De functie constant ingeschakeld houden

Het is alleen mogelijk om ‘tijd om te gaan’ meldingen altijd ingeschakeld te hebben als je een iCloud-account hebt die gekoppeld is aan de Agenda-app.

Ga naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda en scrol omlaag naar Agenda. Druk vervolgens op Standaardtijd meldingen en zet de schakelaar bij Tijd om te gaan op groen. 

Voortaan zal er telkens wanneer je een afspraak aan de Agenda-app toevoegt een melding geactiveerd worden. Als de afspraak geen locatie heeft, zul je geen melding krijgen omdat de functie dan niet kan berekenen hoeveel reistijd je nodig zult hebben.

Tijd om te gaan instellen op je Mac

Vanaf OS X El Capitan kun je de handige functie ook op je Mac gebruiken. Om ‘tijd om te gaan’ in te stellen moet je op je Mac naar de Agenda-app gaan en een nieuwe activiteit aanmaken of een bestaande activiteit aanpassen.

Zorg dat je onder Voeg locatie toe de locatie van je afspraak zo exact mogelijk invoert, zodat de reistijd zo nauwkeuriger berekend kan worden. Klik vervolgens op het vakje bij Melding om te kiezen wanneer je een notificatie wilt ontvangen. Kies Tijd om te gaan om een melding te krijgen wanneer je dient te vertrekken.

0 Reactie(s) op: Zo stel je 'tijd om te gaan'-meldingen in in de Agenda-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.